5-daagse Groepsreis naar Sicilië

Dag 1:
Onze groepsreis op maat begint in Catania in de ochtend, omdat de dag dan nog helemaal voor ons ligt. Na de ontmoeting met de lokale Nederlandstalige reisleiding maken we direct kennis met de mooie levendige stad Catania. We bezoeken de “A’ Piscaria “, Sicilie’s grootste vismarkt, die enkel in de ochtend geopend is. We lunchen samen in een authentiek Siciliaans restaurantje en in de middag heb je heerlijk de tijd om zelf op onderzoek te gaan. Rond een uur of 6 vertrekken we richting accommodatie met uitzicht op de Etna. Bij aankomst in de accommodatie staat er een heerlijk Siciliaans streek diner klaar.
Dag 2:
Na een heerlijk ontbijt buffet gaan we vandaag de Etna beklimmen, een adembenemende ervaring. De Etna is de grootste werkende vulkaan van Europa, daarnaast is het Etna gebergte een “ Parco Nazionale”, een Nationaal beschermd natuurpark. Eenmaal op 2.500 meter hoogte dmv een kabelbaan gaan we met jeep’s nog hoger, tot ongeveer 3.000 mter hoogte, de Etna zelf is 3.350 meter hoog en daarmee tevens het hoogste punt van heel Sicilië. Natuurlijk is deze excursie afhankelijk van het weer, mocht het weer het niet toelaten om helemaal tot bovenaan de top te komen, dan maken we een alternatieve excursie, naar Taormina, Sicilië’s beroemdste badplaats. In de avond staat er een BBQ op het programma met muziek, heerlijke locale wijn en Siciliaanse gerechten.
Dag 3:
Vandaag doen we het rustig aan, en blijven we heerlijk bij het zwembad voor wie dat wenst.
Voor wie toch liever aan een activiteit deel wil nemen zijn er velen mogelijkheden in de directe omgeving van de accommodatie. Zoals het nemen van een Hop-on Hop- off bus die langs velen authentieke dorpjes richting de kust en weer terug voert. In de middag is het mogelijk deel te nemen aan een workshop “ Cucina Siciliana” leer de fijne kneepjes uit de Siciliaanse keuken direct uit de hand van Mamma Maria! Natuurlijk maken de zelfgemaakte lekkernijen deel uit van het diner van vanavond.
  

 
Dag 4:
Na het ontbijt ontmoeten we onze gids voor vandaag. We maken een zeer indrukwekkende excursie naar de beroemde Alcantara Kloof en het plaatsje Randazzo, ook wel de zwarte stad genoemd, door het gebruik van de donkere lavasteen in de bouw van het plaatsje. U kunt in dit plaastje wat geweldige locale producten kopen om mee naar huis te nemen, vooral de beroemde Siciliaanse zoetigheden! Ter aflsuiting van deze excursie rijden we naar een locale wijnboerderij waar we kennis zullen maken met 4 verschillende locale wijnen en heerlijke kazen. Ter afsluiting van de dag een diner in Siciliaanse stijl.
 
Dag 5:
Natuurlijk kunnen we Sicilië niet verlaten voor we kennis hebben gemaakt met het gebied waar de film “ The Godfather” van regisseur Francis Ford Coppola is opgenomen. Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we per luxe touringcar naar het middeleeuwse dorpje Savoca, gelegen op een heuvel tussen 2 bergkammen, dit plaatsje is een van de “ Borghi più belli d’ Italia”, één van de mooiste dorpjes van Italië. We bezichtigen de scene waar het huwelijk van Michael en Apollonia werd opgenomen in de 13e eeuwse kerk van S Nicolo. De beroemde bar Vitelli is vandaag de dag nog net zo als tijdens de opnames van de film.

Nadat u rustig even heeft kunnen rondkijken gaat onze tour verder naar Forza d’Agro liggend op 420 meter hoogte een fantastisch uitkijkpunt over het kustgebied gaande van Messina, Taormina, de beroemde stranden van Giardini Naxos en zelfs de Etna. Ook Forza d’Agro werd door Francis Ford Coppola gekozen als decor voor een aantal scènes van ‘The Godfather’. Na een heerlijke laatse Siciliaanse lunch rijden we naar de luchthaven van Catania voor vertrek richting Nederland.

Prijzen vanaf € 495.–  p.p. incl. vlucht

Mail ons voor meer informatie en boekingen!