Venetië, de stad van de liefde.

Deze parel is gelegen in het uiterste noord – oosten van Italië en is één van de meest unieke steden in de wereld. Als bij toverslag rijst de stad op vanaf de 120 eilandjes in de lagune, met haar schitterende paleizen, kerken en meer dan 140 kanalen. Tijdens de Middeleeuwen, breidde de stad haar macht en invloed uit over de gehele Middellandse Zee tot aan Istanbul.

De enorme rijkdom die hierbij werd opgedaan werd belichaamd in de bloei van de kunst en architectuur, waar we tot op heden van mogen genieten. De velen schatten die de stad rijk is getuigen van de enorme invloed van Venetië als wereldmacht van de twaalfde tot de veertiende eeuw, maar er is meer….veel meer.

De Highlights van Venetië
Aangekomen in Venetië mag een tocht per boot over het Canal Grande natuurlijk niet ontbreken, wellicht op één van de velen Gondola’s, hét symbool van Venetië, maar natuurlijk ook per Vaporetto. Bewonder vanaf het water de velen paleizen, zoals het Ca’ d’oro. Natuurlijk mag een bezoek aan het beroemde Dogenpaleis niet ontbreken evenals de op hetzelfde wereldberoemde plein gelegen Basilica di San Marco. Natuurlijk mag ook de Santa Maria della Salute, op het uiterste puntje van de oever van het Canal Grande, niet vergeten worden… Venetië biedt te veel om op te noemen, je moet er echt een keer naartoe.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]