3-daagse schoolreis naar Abruzzo

Dag 1 – De eerste indruk
Vandaag begint deze bijzondere reis naar Abruzzo. Het is heel goed mogelijk om je reis naar Rome aan te vullen met een paar dagen Abruzzo. Je vertrekt dan vanuit Rome of Pompeï per luxe touringcar naar Abruzzo. Op de reis is het mogelijk alvast een paar mooie locaties te bezoeken zoals de het Oratorio di San Pellegrino ook wel de Sixtijnse Kapel van Abruzzo genoemd met prachtige fresco’s.
Bij aankomst in de accommodatie, een hostel gelegen in een bergdorpje, maakt de groep meteen kennis met La Cucina Italiana. Samen met de kok bereiden jullie een gezamenlijk diner.

Dag 2 – Een sportieve dag
Na het ontbijt vertrekken we naar de helderste en schoonste rivier van Italië, de Tirino rivier. We gaan op pad met lokale zeer ervaren gidsen, kanoën en mountainbiken door de ongerepte natuur, wat een beleving! De lunch nuttigen we aan de waterkant, een picknick op basis van lokale producten. In de middag gaan jullie mountainbiken of wandelen in de prachtige natuur. Het is ook mogelijk om de middag aan zee door te brengen en zo op één dag de bergen en de zee te ervaren.

Dag 3 – Arrivederci Abruzzo
Na het ontbijt rijden we richting de luchthaven. Een paar dagen in de natuur en zonder WIFI is voor zowel leerlingen als docenten een verademing. Vol nieuwe energie weer terug naar huis!