Verona

Verona, de stad van Romantiek en natuurlijk van Romeo & Julia.
Deze schitterende stad is ideaal te combineren met een bezoek aan de overige mooiste steden van het Veneto gebied, zoals natuurlijk Venetië, maar ook Treviso, Vicenza en Padova.
De omgeving leent zich uitstekend voor een combinatie reis tussen Kunst, Cultuur en Enogastronomie.
De Valpollicella met haar beroemde rode wijn ” de Amarone” en natuurlijk Soave en Bassano del Grappa, waar natuurlijk de “Grappa” haar oorsprong heeft.

Het Veneto gebied leent zich uitstekend voor een rondreis op maat, een mix van gastronomie, kunst, cultuur en religie. Tijdens uw reis zult u verblijven in 1 hotel, centraal gelegen ten opzichte van Verona, Vicenza, Padua en natuurlijk Venezia. U zult verblijven in een 4 * hotel en elke dag een nieuwe stad ontdekken. Geniet van het schitterende en afwisselende landschap terwijl u van de ene in de andere verrassing valt. U bezoekt de Proseccostreek, evenals het Grappa gebied, een bezoek aan het Gardameer en Bardolino waar u kennis zult maken met diverse wijnen en locale producten.
Een bezoek aan Padua zult u niet gauw vergeten, niet iedereen weet dat deze universiteitsstad behoort tot èèn van de belangrijktste kunststeden van Italië. Monumentale pleinen, de schitterende basliek van Sint Antonius en veel meer. Een bezoek aan Vicenza is als een reis door de geschiedenis. Vicenza is de stad van Palladio, èèn van Italië’s meest belangrijke architecten, tot vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron voor velen architecten. Diversen zijn de villa’s van zijn hand, en zelfs het wereldberoemde “White House” is door hem geinspireerd.

Highlights van Verona
Verona is na Rome de stad waar je de meeste bouwwerken uit de Romeinse periode kunt bewonderen, niet voor niets staat Verona sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst, genoeg te zien en te bewonderen, natuurlijk het Romeinse Amfitheater, de Ponte Romana, ofwel Ponte Pietra en natuurlijk de basiliek van San Zeno, stadsheilige van Verona. Een bezoek aan de Opera in de 2000 jaar oude Arena van Verona is een ervaring die u niet snel zult vergeten.
Last but not least brengt u vanaf Verona heel makkelijk een bezoek aan Venetië, bijzondere stad waarvoor woorden te kort komen, het San Marco plein, de wereldberoemde brug der zuchten en natuurlijk het Dogenpaleis.
Wie van lekker eten houdt komt absoluut aan zijn trekken in het Veneto gebied, een fundamenteel onderdeel van onze maatwerk reizen naar het Veneto gebied.

    Contact