Verona

Verona, de stad van Romantiek en van Romeo & Julia.

Verona is een schitterende stad omdat het ideaal te combineren is met een bezoek aan de overige mooie steden van het Veneto gebied, zoals natuurlijk Venetië, maar ook Treviso, Vicenza en Padova. De omgeving leent zich uitstekend voor een combinatie reis tussen Kunst, Cultuur en Enogastronomie. Daarom een perfecte uitvalsbasis voor je bedrijfsuitje, personeelsreis, werkweek of schoolreis.

Wine & Dine, Kunst & Cultuur.
Het Veneto gebied leent zich uitstekend voor een rondreis op maat, een mix van gastronomie, kunst, cultuur en religie. Tijdens de reis zul je verblijven in een centraal gelegen hotel ten opzichte van Verona, Vicenza, Padua en natuurlijk Venezia.  Geniet van het schitterende en afwisselende landschap terwijl je van de ene in de andere verrassing valt. Je bezoekt de Prosecco streek, evenals het Grappa gebied,  het Gardameer en Bardolino. Hier maak je  kennis  met diverse wijnen en locale producten. De Valpollicella met haar beroemde rode wijn ” de Amarone” en natuurlijk Soave en Bassano del Grappa, waar  de “Grappa” haar oorsprong heeft.
Een bezoek aan Padua zul je niet gauw vergeten omdat niet iedereen weet dat deze universiteitsstad behoort tot één van de belangrijkste kunststeden van Italië. Monumentale pleinen, de schitterende Basliek van Sint Antonius en veel meer. Een bezoek aan Vicenza is als een reis door de geschiedenis. Vicenza is de stad van Palladio, één van Italië’s meest belangrijke architecten. Hij is tot vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron voor velen architecten. Belangrijk om te weten: de architecten van  het wereldberoemde “White House” zijn door hem geïnspireerd.

Highlights van Verona
Verona is na Rome de stad waar je de meeste bouwwerken uit de Romeinse periode kunt bewonderen. Niet voor niets staat Verona sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst. Belangrijk om te zien en te bewonderen is natuurlijk het Romeinse Amfitheater, de Ponte Romana, ofwel Ponte Pietra en de basiliek van San Zeno, stadsheilige van Verona. Een bezoek aan de Opera in de 2000 jaar oude Arena van Verona is een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Vanaf Verona breng je heel makkelijk een bezoek aan Venetië. Bijzondere stad waarvoor woorden te kort komen, het San Marco plein, de wereldberoemde brug der zuchten en natuurlijk het Dogenpaleis.
Wie van lekker eten houdt komt absoluut aan zijn trekken in het Veneto gebied, een fundamenteel onderdeel van onze maatwerk reizen naar het Veneto gebied.

 

Contact